QIZIL ŞAH

“Qızıl Şah” dahi Azərbaycan aşpazı Şahhüseyn Kərimovun şərəfinə keçirilən Milli Azərbaycan Mətbəxi çempionatıdır.

ACSA kulinariya və qastronomiya sahəsində beynəlxalq səviyyədə fəaliyyət göstərən qeyri-hökümət təşkilatıdır. 01 mart-10 may 2025-ci il tarixlərində məşhur InterFood ilə birlikdə keçirilən bu müsabiqə beynəlxalq kulinariya sənayesində daha bir meyar olacaqdır.

Qızıl Şah- mehmanxana/restoran, avadanlıqları/ləvazimatları, qida və içkilər, mehmanxana ləvazimatları və aksesuarları, qida xidməti və iaşə avadanlığı, ev təsərrüfatı məhsulları, qonaqpərvərlik və pərakəndə satış texnologiyalarına diqqət yetirməklə, faktiki olaraq Qida və Mehmanxana İdarəçiliyinin bütün aspektlərini əhatə edəcəkdir.

Məkan:

Bakı Expo Mərkəzi (5-ci zal)

Tarix: 13-16 may 2025-ci il

Təşkilatçı: Azərbaycan Kulinariya Mütəxəssisləri Assosiasiyası

Tel:+994513880233

Email : [email protected]

Veb səhifə: www.chefs.az

İş saatları: 10:00 – 18:00

Hər bir yarışçıdan və ya komandadan www.chefs.az və [email protected] səhifələrində onlayn qeydiyyatdan keçmək və ödəniş prosesini tamamlamaq tələb olunur

  • Qeydiyyatın başlanması 1 Mart 2025-ci il
  • Qeydiyyatın bağlanılması      1 May 2025-ci il
  • Təşkilatçı tərəfindən 1 may 2025-ci ilədək iştirakın təsdiqi

Zəhmət olmasa daha çox məlumat əldə etmək üçün hər bir yarış sinfinə nəzər yetirin.

Qeydiyyatın qəbulu növbəlilik əsasında həyata keçirilir. Nəzərə alın ki, siniflər son qeydiyyat tarixindən əvvəl tam dolu oluna bilər. İştirakın təsdiqi qeydiyyat haqqının tam ödənilməsindən sonra həyata keçiriləcəkdir.

Qeydiyyat formasının təqdim edilməsi Qızıl Şah Kulinariya Çempionatında 2025-ci ilin qayda və normativlərinin qəbul edildiyini göstərir.

GƏNC KULİNARLAR ÜÇÜN YARIŞLAR

1-ci sinif – Ətdən hazırlanmış ana yemək kateqoriyası -JP1
2-ci sinif – Quş ətindən hazırlanmış ana yemək kateqoriyası – JP2
3-cü sinif – Dəniz məhsullarından hazırlanmış ana yemək kateqoriyası – JP3
4-cü sinif – Restoran şirniyyatı kateqoriyası
5-ci sinif – Gənclərdən ibarət praktik komanda yarışı – JPT1 (Only local)

ÜMUMİ YARIŞLAR

6-cı sinif – Ətdən hazırlanmış ana yemək kateqoriyası – SP1
7-ci sinif – Quş ətindən hazırlanmış ana yemək kateqoriyası – SP2
8-ci sinif – Dəniz məhsullarından hazırlanmış ana yemək kateqoriyası – SP3
9-cu sinif – Ənənəvi milli mətbəx kateqoriyası – SP4
10-cu sinif – Müasir təqdimatda milli mətbəx kateqoriyası – SP5
11-ci  sinif – Restoran şirniyyatı kateqoriyası – SP6
12-ci sinif – Qənnadı məmulatlarının nümayişi kateqoriyası (ART class) – SP7
13-cü sinif – Regional Milli qənnadı məmulatların nümayişi kateqoriyası – SP8 (Only local)
14-cü sinif – Çörək kateqoriyası – SP9 (tbc)
15-ci sinif – Pizza kateqoriyası – SP10 (tbc)
16-cı sinif – Qızıl şef kateqoriyası (Qara qutu)  – SGP1 (Only local)
17-ci sinif – İlin ən yaxşı restoran komandası praktik yarışı kateqoriyası – BRSPT1
18-ci sinif – Praktik komanda yarışı kateqoriyası – SPT1 (Only international team)
19-cu sinif – Qrand Pri Beynəlxalq komanda yarışı kateqoriyası – SGPT 1 (Qara qutu)

Qeydiyyatdan keçdiyi bütün yarış sinifləri üzrə yarışmaların hamısını tamamlayan hər bir iştirakçıya iştirak sertifikatı təqdim olunacaqdır. Aşağıdakı balları toplayan iştirakçılara müvafiq medallar və mükafat sertifikatları təqdim olunacaqdır. Komanda üzvləri müsabiqə üçün komandanın topladığı ballara əsasən ayrıca sertifikatlar və medallar alacaqlar.

  • Fərqlənmə ilə qızıl medal 100 bal
  • Qızıl                        90 – 99 bal
  • Gümüş 80 – 89 bal
  • Bürünc    70 – 79 bal

Qeydiyyatın təfərrüatları

  1. Qeydiyyat formaları Qaydalar Kitabına əlavə olunur və ödənişlərin birlikdə təqdim olunmasını təmin edir.
  2. Daxil edilmiş məlumatların emal edilməsi üçün faksla göndərilmiş Qeydiyyat Formaları ödəniş rekvizitləri ilə müşayiət olunmalıdır.
  3. Komandalar və Fərdi rəqiblər 1 may 2025-ci il tarixinədək qeydiyyatdan keçdiklərinin təsdiqini almağı gözləyə bilərlər.
  4. Siniflər dolu olmadıqca və rəqiblər alternativ siniflərə qeydiyyatdan keçmək istəmədikcə, giriş haqları geri qaytarılmır.
  5. İştirakçıların yaşı 18-dən yuxarı olmalıdır.
  6. Qeydiyyat formalarının təqdim edilməsi ACSA-nın Qayda və normativlərinin qəbul edildiyini göstərir.
  7. Son qeydiyyat tarixi 10 may 2025-ci ildir. Qəbul növbəlilik əsasında icra edilir.
  1. Fərdi yarışçı istədiyi qədər yarış dərslərində iştirak edə bilər, lakin iştirak hər hansı yarış sinfində bir qeydiyyat ilə məhdudlaşır. Fərdi Praktiki İsti Yemək dərslərinə Ən Yaxşı Aşpaz Mükafatı uğrunda mübarizə aparan rəqiblər istisna olmaqla, bu birləşmiş siniflər qrupundan olan hər bir iştirakçıdan yalnız bir qeydiyyat qəbul edilə bilər.
  2. Dərslərin dəyişdirilməsinə icazə verilməyəcəkdir. Hər bir iştirakçı iştirakdan imtina etmək istədiyi təqdirdə təşkilatçıya məlumat verməlidir. Müsabiqədə təşkilatçıya əvvəlcədən yazılı bildiriş vermədən iştirak etməyən yarışçıların gələcək qeydiyyatı dayandırılacaqdır. Sərgi masalarındakı boş yerlər pis görünür və məşhur Fərdi Praktiki İsti Yemək yarışmasında iştirak etməmək başqa bir aşpazın iştirak etmək imkanına malik ola biləcəyini göstərir.
  3. Yarışcılar qeydiyyatlarının xəbərdarlıq edilmədən müsabiqədən çıxarılmasının qarşısını almaq məqsədilə təşkilatçıya öz işəgötürənləri və ya əlaqə məlumatlarında yaranmış dəyişiklik barədə məlumat verməlidirlər. Yarışcıları qeydiyyatdan keçirən və onların haqqını ödəyən şirkətlər işdən çıxan işçiləri dəyişdirmək hüququna malikdirlər. Şirkəti tərk etmiş işçilər müsabiqənin qeydiyyatı siyahısından çıxarılmış hesab olunurlar. Yarışçı yarışdan əvvəl işini tərk edərsə, şirkət müsabiqədən dörd həftə əvvəl qeydiyyatdan keçmiş eyni sinif üzrə yarışçını başqası ilə əvəz edə bilər.
  4. Birdən çox sinif üçün qeydiyyatdan keçmiş iştirakçılar İştirak Sertifikatını almaq üçün təşkilatçının saytında bir dəfə qeydiyyatdan keçməlidirlər. Təhvil alınmamış sertifikatlar müsabiqədən üç həftə sonra ləğv ediləcəkdir.
  5. Kulinariya və ya Qənnadı məmulatlarının nümayişi yarışması dərsləri üçün tədbir salonlarında olan müsabiqə nümayişi sahələri səhər saat 9.00-dan və münsiflər üçün isə saat 12.00-dan etibarən iştirakçılara açılacaqdır. Münsiflər qiymətləndirməyə başlamamışdan qabaq bütün qablaşdırma / eksponat tullantıları tədbir zalından çıxarılmalıdır.
  6. İştirakçılara və onların köməkçilərinə hazırlıq zamanı və münsiflər qiymətləndirməni apararkən əşyalarını sərgi meydançasında tərk etmələri və ya dincəlmək üçün meydançadakı mebellərdən istifadə etmələri qəti qadağandır.
  7. İsti yemək yarışlarında iştirak edən yarışçılar təyin olunmuş vaxtdan 60 dəqiqə əvvəl orada olmalı və gəldikləri barədə Mətbəx Menecerinə məlumat verməlidirlər. Yemək bişirmə məntəqəsi varsa, o, erkən gələnlərə ayrıla bilər. Müəyyən olunmuş vaxtda gəlməmiş yarışçılar iştirak etməmiş hesab olunacaq və diskvalifikasiya olunacaqlar.
  8. Müsabiqə təşkilatçıdan asılı olmayan səbəblərə görə ləğv edilərsə və ya müsabiqə iştirakçıları tərəfindən qeydiyyat geri götürülərsə, qeydiyyat haqqı geri qaytarılmayacaqdır. Bu, idarəetmə xərclərini ödəmək üçündür. Yarışdan beş həftə əvvələ qədər yarışçılar dəyişdirilə bilər.
  9. Müsabiqə və bütün rəsmi tədbirlər zamanı aşpazın aşpaz geyimində olması tələb olunur. Münsiflər tərəfindən qiymətləndirmə aparılarkən münsiflər heç bir şirkət adını/ loqosunu görməməlidirlər. Münsiflər tərəfindən qiymətləndirmə başa çatdıqdan sonra şirkət adı/loqosu formalara daxil edilə və ya yerləşdirilə bilər. Yarışçıların köməkçilərinin heç birinin aşpaz forması geyinməsinə icazə verilmir.
  10. Təşkilatçı yarışçıların eksponatlarının, avadanlıqlarının, qab-qacaqlarının və ya şəxsi əmlaklarının hər hansı zədələnməsinə və ya itməsinə görə məsuliyyət daşımır.
  11. Yanğın təhlükəsizliyi qaydalarına uyğun olaraq məkanda açıq alovda bişirmə avadanlığının və qazın istifadəsinə icazə verilməyəcəkdir. Qaz plitəsi, daşına bilən qaz balonu və şamdan istifadə etmək qadağan olunacaqdır.
  12. Müsabiqənin hər hansı qayda və normativlərini pozan iştirakçı diskvalifikasiya oluna bilər.
  13. Müsabiqədə iştirak etməklə, komanda və yarışçıların hər biri müsabiqə ilə bağlı istənilən mərhələdə, reklamda, fotoşəkillərdə, çəkilişlərdə və müsahibələrdə iştirak etməyə razılıq verirlər. Komandalar və yarışçıların hamısı təşkilatçıya hər hansı biznes məqsədi, və satışın stimullaşdırılması məqsədilə yarışçıların istər qeydiyyatdan keçmiş, istərsə də qeydiyyatdan keçməmiş əqli mülkiyyət hüquqlarından, o cümlədən adı, siması və buna bənzər hüquqlarından bütün dünyada pulsuz, həmişəlik, geri dönülməz istifadə hüququ verir.
  14. Təşkilatçı yuxarıda göstərilən qayda və normativlərin hər hansı birini ləğv etmək, dəyişdirmək və ya əlavə etmək hüququnu özündə saxlayır və onların şərhi qətidir. Onlar, həmçinin, hər bir sinif üzrə qeydiyyatın sayını məhdudlaşdırmaq və ya müsabiqə bölməsinə dəyişiklik etmək, hər hansı qaydaları dəyişdirmək, hər hansı sinfi və ya müsabiqəni ləğv etmək və ya zəruri hesab edildiyi təqdirdə bütün müsabiqə tədbirini ləğv etmək/təxirə salmaq hüququnu özündə saxlayır.

TƏDBİRİN KEÇİRİLMƏSİ TARİXİ, ZAMANI VƏ MƏKANI

Kulinariya tapşırıqları – Kulinariya yarışı 13-16 may 2025-ci il tarixlərində Bakı Expo Mərkəzində keçiriləcəkdir. İştirak cədvəli tarixə yaxın elan olunacaqdır.

İŞTİRAKÇILAR

Kulinariya tapşırıqları – Kulinariya Kateqoriyaları yaşı 16 və ya yuxarı olan, Azərbaycandan və ya xaricdən gəlmiş, təlim keçmiş aşpaz və ya kulinariya mütəxəssisi olan hər bir şəxs üçün açıqdır. O, ya kulinariya / qonaqpərvərlik müəssisəsində kursa yazılmış, şagirdlik kursu keçən mövcud tələbə və ya restoranlar, kafelər, mehmanxanalar, iaşə müəssisələri, hava yolları kimi qida və içki və ya qonaq qəbul etmə müəssisəsində tam ştatlı işçi olan aşpaz olmalıdır.

Boşqabda təqdim olunan hər bir məhsul yeməli olmalı , hazırlıq və bişirmə prosedurlarının hamısı yarışma zamanı yerində tamamlanmalıdır.

Hər bir yarışçı münsiflərin qarşısına gətirilmiş avadanlıqların hamısını toplamaq üçün məsuliyyət daşıyır. Təşkilatçı hər hansı iştirakçının əşyalarının itirilməsinə və ya zədələnməsinə görə məsuliyyət daşımayacaqdır.

1-ci sinif – Ətdən hazırlanmış əsas yemək (gənc) JP1

Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, quzu ətindən (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir  əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç  nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək

2-ci sinif – Quş ətindən hazırlanmış əsas yemək (gənc) JP2

Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, quş ətindən (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir  əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək

3-cü sinif – Balıqdan / Dəniz məhsullarından hazırlanmış əsas yemək (gənc) JP3

Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, balıqdan /dəniz məhsullarından (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç  nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək

4-cü sinif – Restoran şirniyyatı (gənc) JP4

60 dəqiqə ərzində 1-i münsiflər, 1-i də nümayiş üçün olmaqla iki  boşqab soyuq və ya isti formada şirniyyatının (eyni növ) hazırlanması və təqdim edilməsi
İki  ədəd 32 sm diametrində olan ağ boşqab iştirakçılar tərəfindən təmin edilməlidir.

5-ci sinif – Kiçiklərdən ibarət praktik komanda JTP 1 kateqoriyası (Priz var)

Komanda yarışı, komanda 3 iştirakçıdan ibarət olmalıdır
Vaxt: 60 dəqiqə
Yemək sayı: Başlanğıc, Əsas yemək
Miqdarı: Yemək başına 3 porsiya
İştirakçı istifadə edəcəyi məhsulları və avadanlıqları özü gətirməlidir

6-cı sinif – Ətdən hazırlanmış əsas yemək SP1

Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, quzu ətindən (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir  əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək

7-ci sinif – Quş ətindən hazırlanmış əsas yemək SP2

Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, quş ətindən (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir  əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək

8-ci sinif – Balıqdan / Dəniz məhsullarından hazırlanmış əsas yemək SP3

Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, balıqdan /dəniz məhsullarından (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç  nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək

9-cu sinif – Ənənəvi milli mətbəx SP4

Milli dad və milli üsul ilə hazırlanmış milli mətbəx təqdimatı olan bir  əsas yeməyi 60 dəqiqə ərzində üç  nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək

10-cu sinif – Müasir təqdimatda milli mətbəx SP5

Milli mətbəx dadlarını qorumaqla hazırlanmış, müasir təqdimat ilə servis olunan bir  əsas yeməyi 60 dəqiqə ərzində üç  nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək

11-ci sinif – Restoran şirniyyatı SP6

60 dəqiqə ərzində 1-i münsiflər, 1-i də nümayiş üçün olmaqla iki  boşqab soyuq və ya isti formada şirniyyatın (eyni növ) hazırlanması və təqdim edilməsi
İştirakçılar tərəfindən iki  ədəd 32 sm diametrində olan ağ boşqabla təmin edilməlidir.

12-ci sinif – Qənnadı məmulatlarının nümayişi SP7 (Art class)

Aşağıdakılardan istənilən birinin nümayiş etdirilməsi

  • şokolad
  • marsipan/şəkər/pastil
  • xəmir/çörək xəmiri
  • Xəmirdən heykəlciyi, heç bir qəlib olmadan, qəliblərə və naqillərə icazə verilmir. Riayət edilmədiyi təqdirdə ballar silinəcəkdir.
  • Yeməli vasitələrdən tək və ya qarışıq formada istifadə edilə bilər. Sponsor məhsullarından istifadə oluna bilər. Yarışdan əvvəl iştirakçılara məlumat göndərilməlidir
  • Yazılı təsvir tələb olunur.
  • Maksimum sahə en 90 x diametr 75 sm olmalıdır.
  • Maksimum hündürlük 90 sm (baza və ya altlıq daxil olmaqla) olmalıdır.

13-cü sinif – Regional milli qənnadı məmulatlarının nümayişi SP8

Regional qənnadı nümunələrin öncədən hazırlanaraq, bəzədilərək, dadların dəyişilməməsi şərti ilə münsiflərə təqdimatı
Hər bir təamın minimal sayı 20 ədəd olmalıdır
Minimal növ sayı 5
Süfrələr, bəzəklər, boşqablar, yüksəldicilər iştirakçı tərəfindən təmin olunur
Nümayiş olunan təamların reseptləri, hazırlanma qaydası və milli mətbəx tarixçəsi mütləq iki dildə (Azərbaycan, İngilis dillərində) masada olmalıdır

14-cü sinif – Çörək sinfi SP9

TBC

15-ci sinif – Pizza sinfi SP10

TBC

16-cı sinif – Qızıl şef sinfi SGP1 (Priz var) (Qara qutu)

İştirakçılar qara qutudan çıxan ərzaqlardan 90 dəqiqə ərzində müasir üslubda başlanğıc, ana yemək və şirniyyat hazırlamalı, hər təamdan 3 boşqab sevis etməlidir
İştirakçı istifadə edəcəyi məhsulları və avadanlıqları özü gətirməlidir

17-ci sinif – İlin ən yaxşı restoran komandası sinfi BRSPT1 (Priz var)

Restoran komanda yarışı, komanda 3 iştirakçıdan ibarət olmalıdır
Vaxt: 60 dəqiqə

Yemək sayı: Qəlyanaltı, Əsas yemək, Desert

Miqdarı: Yemək başına 3 porsiya

Qeyd: İştirakçı istifadə etmək üçün məhsulları və avadanlıqları gətirir

18-ci sinif – Praktik komanda SPT1 (Priz var)

Komanda yarışı, komanda 3 iştirakçıdan ibarət olmalıdır
Vaxt: 60 dəqiqə

Yemək sayı: Qəlyanaltı, Əsas yemək, Desert

Miqdarı: Yemək başına 3 porsiya

Qeyd: İştirakçı istifadə etmək üçün məhsulları və avadanlıqları gətirir
Qeyd: Bu kateqoriyada yarışan ölkələrdən ən yaxşı nəticə göstərən komandalar (maksimum 8 ölkə) Grand Pri də Qara qutuda yarışacaqlar

19-cu sinif – Ali Qrand Pri ölkələr komandası GSPT1 (Priz var)

Ölkələr komanda yarışı, komanda 3 iştirakçıdan ibarət olmalıdır
Vaxt: 90 dəqiqə
Yemək sayı: Qəlyanaltı, Əsas yemək, Desert
Miqdarı: Yemək başına 3 porsiya
Qeyd: Məhsul qara qutudan çıxır
Qeyd: İştirakçı istifadə etmək üçün avadanlıq gətirir
Qeyd: Qara qutu paylandıqdan sonra iştirakçılara menyunu tərtib etmək və münsiflərə təqdim etmək üçün 10 dəqiqə vaxt verilir.

  • Yarışın başlanğıcında icazə verilmiş ərzaqlar mətbəxə gətirilir
  • Əsas ehtiyatların, sousların miqdarı azaldıla bilər, lakin bitirilə və ya ədviyyat əlavə edilə bilməz. Müsabiqənin əvvəlində dequstasiya aparılmalıdır
  • Salat yuyulub təmizlənə bilər, lakin qarışdırılmamalı və kəsilməməlidir
  • Tərəvəz və meyvələr yuyula, qabığı soyula, kəsilə bilər, amma bişirilə bilməz
  • Balqabaq və lobya toxumları çıxarıla bilər
  • Pomidorların qabığı soyula bilər
  • Balığın içi təmizlənə, soyula, pulcuqları təmizlənə və hissələrə doğranıla bilər, lakin bişirilə bilməz
  • Dəniz məhsulları / mollyusk təmizlənə, doğranıla bilər, lakin porsiyalara ayrıla və bişirilə bilməz
  • Mal və quş əti porsiyalara ayrıla bilər, lakin bişirilə bilməz
  • Qaraciyəri süddə islatmaq olar, ancaq marinad edilə bilməz
  • Sümükləri kiçik parçalara ayırmaq olar
  • Xəmir süngəri və xəmirlər (dadlı və ya şirin) gətirilə bilər, lakin heç bir formatda kəsilə bilməz
  • Meyvə lətləri heç bir qatqı olmadan gətirilə bilər
  • Yumurtalar ayrıla bilər
  • Dekorasiya işləri yerindəcə həyata keçirilməlidir
  • Quru inqrediyentlər çəkilə və ölçülə bilər
  • Makaron və xəmir hazırlana bilər, lakin bişirilə bilməz
  • Meyvə və tərəvəz püresi gətirilə bilər, lakin işi yarışma zamanı bitirmək lazımdır

Hər bir yarış mətbəxi aşağıdakı əşyalarla təchiz olunacaqdır:

  • 1 x kombi soba
  • 4 x induksiya sobası
  • 1 x salamandra qril
  • 1 x çanaq
  • 1 x soba (bölüşülməli)
  • 1 x donduru (bölüşülməli)
  • 1 x şok frizeri (bölüşülməli)

Başqa hal nəzərdə tutulmayıbsa, yarışçılardan təşkilatçı və ya sponsorlar tərəfindən verilmiş avadanlıqdan istifadə etmək tələb olunur. Zəhmət olmasa, nəzərə alın ki, təqdim olunan məhsullar dəyişdirilə bilər. Əgər dəyişikliklər olarsa, onlar barədə yarışçılar təşkilatçı tərəfindən e-poçt vasitəsilə məlumatlandırılacaqdır.

Tələb olunduqda, hər bir yarışçıya müsabiqə üçün aşağıdakı əşyaları təqdim etmək / gətirmək tövsiyə olunur:

  • Tavalar və qazanlar Qeyd: tava və qazanların hamısı induksiyalı olmalıdır
  • Mətbəx avadanlıqları
  • İsti qutular və ya arabalar

İştirakçılar tərəfindən gətiriləcək hər hansı əlavə avadanlıq yarışdan əvvəl münsiflər komitəsi tərəfindən təsdiqlənməlidir. İştirakçılardan təşkilatçıya yazılı şəkildə məlumat vermələri və 5 may 2023-cü ilə qədər gətirmək istədikləri avadanlığın düzgün təsvirini, o cümlədən marka, model adı/nömrəsi və bütün əsas avadanlıq spesifikasiyası kimi məlumatları daxil etmələri tələb olunur. Yarışçılar iş yerində olan elektrik yükünün gərgin olmamasına və digər yarışçılara təsir edə biləcək elektrik enerjisinin verilməsində fasilələr yaranmamasına görə məsuliyyət daşıyırlar.

  1. MÜSABİQƏ CƏDVƏLİ

Təxminən 18:00-da başa çatacaq müsabiqənin son günü istisna olmaqla, Praktiki İsti yemək proqramları hər gün səhər saat 09:00-da başlayır və 17:00-da başa çatır.

Yarışçıların hamısından planlaşdırılmış iştirak vaxtından ən azı 45 dəqiqə əvvəl Mətbəx Menecerinə məlumat vermələri tələb olunur. Təyin olunmuş vaxtda iştirak etməyən iştirakçılar iştirak etməmiş hesab olunacaq və diskvalifikasiya olunacaqlar. Hər bir iştirakçı proqramını vaxta 10 dəqiqə qalmış tamamlamalıdır.

Mizanplas (0 – 5 xal)

Problemsiz iş və xidmət üçün materialların planlaşdırılmış şəkildə yerləşdirilməsi. İşin vaxtında yerinə yetirilməsini təmin etmək üçün iş vaxtından düzgün istifadə etmək. Mətbəxdən çıxdıqdan sonra təmiz, düzgün iş üsulları ilə yanaşı işləmə şəraiti də münsiflər tərəfindən qiymətləndiriləcəkdir.

 Düzgün Peşəkar Hazırlıq (0 – 20 bal)

Müasir kulinariya sənətinə uyğun olan yeməyin düzgün qaydada ilkin hazırlanması.

Hazırlıq praktiki, lazımsız maddələrin istisna edildiyi məqbul üsullarla aparılmalıdır. Nişasta və tərəvəzlər də daxil olmaqla bütün inqrediyentlər üçün uyğun bişirmə texnikası tətbiq edilməlidir. İş bacarığı və mətbəxin təşkili.

Gigiyena və Qida Tullantıları (0 – 10 bal)

Zəhmət olmasa, bu müsabiqə qaydaları kitabının növbəti bölməsində WORLDCHEFS Qida Təhlükəsizliyi Qaydaları altında Qida Gigiyenası və Qida Tullantılarına dair təlimatları nəzərdən keçirin. Xidmət (0-5 xal)

Hər bir qeydiyyatın təyin olunmuş vaxtda vaxtında çatdırılması zəruridir. Mətbəx münsifləri Xidmətdə qüsurlar olduğu təqdirdə  mətbəx yoxsa xidmət heyəti il əlaqəli olduğunu müəyyən edəcək və hər hansı balın azaldılmasını tövsiyə edəcəkdir. Tam ballar xidmətin rəvan getdiyi və yeməklər mətbəxdən vaxtında çıxdığı halda veriləcəkdir.

Təqdimat (0-10 bal)

Heç bir süni bəzək və vaxt aparan hazırlıq olmadan təmiz iş. İştahaçan görünüşü təmin etmək üçün müxtəlif yeməklər arasında tərkib hissəsi, forma və rəng, eləcə də bişirmə texnikası təkrarlanmamalıdır. Dad (0-50 bal)

Yeməyin tipik dadı qorunmalıdır. Yemək uyğun dada, ədviyyata, keyfiyyətə və ləzzətə malik olmalı və yemək bugünkü qida dəyərləri standartına uyğun olmalıdır.

Münsiflər tərəfindən qiymətləndirilmə WorldChefs tərəfindən verilmiş təlimatlara uyğun həyata keçiriləcəkdir və münsiflər hər komanda öz proqramını tamamladıqdan sonra mətbəxin təmizliyini və vəziyyətini nəzərə alacaqlar. Bütün sahələrdə gigiyena hər şeydən üstün olacaqdər. Münsiflər qida tullantıları və plastik tullantılar ilə bağlı məsələlərə nəzarət edəcəklər. Birdəfəlik plastik materialların və qablaşdırmaların istifadəsini azaltmaq vacibdir. Komandalara yeməklərin saxlanılması üçün qabyuyan maşında yuyula bilən plastik qablardan istifadə etmələri və vakuumlu plastik torbaların istifadəsini minimuma endirmələri tövsiyə olunur. Qaydaların pozulması “Düzgün Peşəkar Hazırlıq” ballarının itirilməsi ilə nəticələnəcəkdir. Müsabiqənin sonunda 10%-dən çox qalıq qalarsa, “Qida tullantıları” üçün xallar çıxılacaqdır.

Aşağıdakı     məlumatlar    WORLDCHEFS-in Yarış   Təlimatları     ilə        birlikdə oxunmalıdır. QEYD: Dequstasiya edən münsiflər boşqabları paylaşmırlar, 1 boşqab nümunə kimi olacaq, digər yeməklər isə yeni münsiflər heyətinin üzvü və ya xüsusi gözləyən şəxs tərəfindən bölüşdürüləcəkdir. YARIŞLARDA WORLDCHEF-İN QİDA TƏHLÜKƏSİZLİYİNİN BEŞ AÇARI

         Ərzaq:

Təmiz saxlamaq (250 ml suyun bulanıq görünməsi üçün 2,5 milyarddan çox bakteriya lazımdır, lakin bəzi hallarda bir nəfəri xəstə etmək üçün yalnız 15-20 patogen bakteriya kifayət edir)

  1. Mətbəxin hazırlıq sahəsindəki bütün səthləri və yemək avadanlıqlarını yuyun və dezinfeksiya edin.
  2. Meyvə və tərəvəzlər yuyulmalı və müvafiq qablarda qablaşdırılmalıdır.
  3. Mətbəx sahəsi bizim peşəmizin nümayişi olduğu üçün ləkəsiz olmalıdır.
  4. İstifadə edə biləcəyiniz avadanlıqlar, alətlər, qablar və ya xidmət geyimlərinin hamısı, o cümlədənbıçaqlar və bıçaq qabları (sarğılar və s…) təmiz olmalıdır.
  5. Yarış meydançasında döşəmə, divarlar, şkaflar və soyuducu, araba və ya nəqliyyat avadanlığı təmizsaxlanılmalıdır.
  6. Çiy və bişmiş ərzaq ayrı saxlanılır (Çiy və hazırlanmış qidanın ayrı saxlanılması mikroorqanizmlərin keçməsinin qarşısını alır. Çarpaz çirklənmə mikroorqanizmlərin xammaldan bişmiş qidaya və qida məhsullarının yaxınlığında istifadə olunan avadanlıqlara ötürülməsini təsvir etmək üçün istifadə edilən termindir)
  7. Qida inqrediyentlərin hamısı ayrıca qablaşdırılmalı və aydın şəkildə etiketlənməlidir; adı vəqablaşdırma tarixi və tələb olunarsa, “son istifadə” tarixi qeyd olunmalıdır.
  8. Çiy quş əti balıq əti, dəniz məhsulları və ət zülalları öz qapalı qablarında yerləşdirilməlidir. Bu əşyalar<5°C (41°F) temperaturda daşınmalı və saxlanılmalıdır.
  9. Müxtəlif qablaşdırılmış və etiketlənmiş quru maddələr eyni tabaqda saxlanıla bilər.
  10. Bişmiş qida maddələri damcıların və çarpaz çirklənmənin qarşısını almaq üçün çiy məhsullardanyuxarıda saxlanılmalıdır. İki məhsul arasında heç bir əlaqə olmamalıdır.
  11. Düzgün bişirmək

Yeməyin düzgün bişirilməsi və ya ona qulluq edilməsi demək olar ki, bütün təhlükəli mikroorqanizmləri öldürə bilər ki, bu da münsiflər heyətinin və orada olan qonaqların yeməyin istehlak üçün təhlükəsiz olmasını təmin edir.

  1. Zülalların hazırlanmasında və bişirilməsində standart HACCP vərəqindən istifadə edilməlidir. İdeal olaraq bu vərəqdə aşağıdakılar olmalıdır: Bişirilən məhsulun adı ii. Bişirmədən əvvəl məhsulun temperaturu. Məhsulun istiliyə məruz qaldığı müddətin uzunluğu . Bişirərkən faktiki temperatur. Bişirmə prosesinin tamamlandığı vaxt
  2. Ağardılmış məhsullar, bişirmə prosesini dayandırmaq üçün dərhal təmiz buzlu suya salınmalı, sonraboşaldılmalı və aydın şəkildə etiketlənməli və qapalı qabda saxlanılmalıdır.
  3. Milli Mətbəxiniz üçün qismən bişmiş məhsulun ağardılmasına/qurudulmasına ehtiyac varsa, zəhmətolmasa bunu münsiflər heyətinin üzvlərinə aydın şəkildə vurğulayın, buna misal olaraq Pekin Ördəyini göstərmək olar. Bakteriyaların qarşısını almaq üçün bu məhsullar təmiz yerdə saxlanılmalıdır.
  4. Ərzağı təhlükəsiz temperaturda saxlamaq

Qida düzgün şəkildə saxlanılmadıqda mikroorqanizmlər sürətlə çoxalır. Qidanın 5°C-dən (40°F) aşağı və ya 60°C (140°F) yuxarı temperaturda saxlanılması mikroorqanizmlərin inkişafını ləngidir və ya dayandırır, lakin bəzi təhlükəli mikroorqanizmlər hələ də 5°C-dən (40°F) aşağı temperaturda böyüyə bilər.

  1. Düzgün bişirmə bölməsində qeyd edildiyi kimi, HACCP vərəqi bütün qida məhsullarında istifadəedilməlidir.
  2. Çiy zülallar yalnız buz və ya buz yastığı üzərində saxlanıldıqda və daha çox buz yastığı və ya digər soyuq sistemlər ilə örtülü olduqda iş masasında qala bilər. Bu zülalın temperaturu 10°C-dən (50°F) aşağı olmalıdır.
  3. Mikrobların artmasının qarşısını almaq üçün bişmiş yemək 60°C (140°F) üzərində saxlanılmalı və yeməyin münsiflər heyətinin üzvlərinə və qonaqlara isti verilməsi təmin edilməlidir.
  4. Bunun qarşısını almaq üçün bişmiş yeməklər dərhal servis edilə bilər.
  5. Hər bir soyuducunun və ya dondurucunun qapısında HACCP vərəqi yerləşdirilməlidir. Temperaturlar hər saat qeydə alınmalı və qapılar çox uzun müddət açıq qaldıqda düzəldici tədbirlər görülməlidir.
  6. İsti yemək soyuducuya qoyulmamışdan əvvəl <5°C-yə (4°F) qədər soyudulmalıdır.
  7. Soyuducuda saxlanacaq və ya dondurucuda saxlanacaq ərzaq məhsullarının hamısının üstü örtülməli və etiketlənməlidir.
  8. Təhlükəsiz xammalın seçilməsi Xammal, o cümlədən buz təhlükəli mikroorqanizmlər və kimyəvi maddələr ilə çirklənə bilər. Meyvə və tərəvəz kimi kifli qidalarda zəhərli kimyəvi maddə əmələ gələ bilər.
  9. Məhsullarınızın temperaturu bazarda, siz yemeyi hazırladığınız müəssisəyə gəldiyiniz zaman və həmçinin yemək bişirmə müsabiqəsi mətbəxinizdə – HACCP-də qeyd edilməlidir.
  10. Meyvə və tərəvəzlərdə qurdların, onların sürfələrinin və kifin olub olmaması yoxlanılmalıdır.
  11. Balıq, dəniz məhsulları və ət zülallarının <5°C temperaturda olması, əzilməməsi və zədələnməməsi lazımdır.
  12. Balıqda təravətli olduğunun bütün əlamətləri olduğunu və onlarda qurd və ya parazit olmadığını yoxlayın. Balığının təzəliyinin əlamətləri yoxlanılmalıdır.
  13. Quru inqrediyentlər və təzə, dondurulmuş, qurudulmuş və ya hisə verilmiş qidaların hamısının istifadə müddəti və ya son istifadə tarixi yoxlanılmalıdır.

İdeal olaraq, komandanın bütün üzvləri eyni şəkildə geyinməlidir.

  1. Aşpaz gödəkçəsi – Aşpazlar və ya aşpaz komandası yarış arenasına təmiz ağ, ütülənmiş aşpazgödəkçəsi ilə daxil olmalıdır.
  2. Aşpaz papağı – Standart aşpaz papaqları və ya müsabiqənin sponsorluq etdiyi papaqlar taxılmalıdır. Xusüsi tədbirlərdə araqçınlar geyilə bilər.
  3. Ağ önlük yarışlar üçün standart önlükdür. Solğun rəngli örtüklər və qəssab üçün zolaqlı önlüklərqəbul edilir.
  4. Təhlükəsiz üslubda, sürüşməyən ayaqqabı geyilməlidir. Mətbəxdə idman ayaqqabısı qadağandır.
  5. Boyun şərfi mütləq deyil. Qara aşpaz şalvarı (dar olmayan) geyinilməlidir. Digər rəng və növ şalvarlar qadağandır (bal kəsilir).
  6. Nişan üzüyü və sırğa (diametri 7 mm-dən çox olmayan) və ya halqa üzüklər (kiçik üzüklər) istisnaolmaqla, gözlə görünə bilən zinət əşyaları taxılmamalıdır.
  7. Yarış mətbəxində saat taxılmamalıdır.

ŞƏXSİ GİGİYENA

  1. Kişi aşpazlar təmiz təraş olmalıdırlar.
  2. Saqqallı aşpazlar mütləq saqqal toru taxmalıdırlar.
  3. Aşpazlar təmiz və duş qəbul etmiş olmalı və şəxsi gigiyena qaydalarına riayət etməlidirlər.
  4. Yaxaya toxunan və ya yaxadan aşağı düşən saçlar bağlanmalı və saç toru ilə örtülməlidir.
  5. Təraş sonrası köpük və ətirlər həddindən artıq olmamalıdır.
  6. Aşpaz gödəkçələrinin qolları minimum dirsək uzunluğunda olmalıdır.
  7. Düzgün seçilmiş ayaqqabı təmiz olmalıdır.
  1. Yeməklərin dequstasiyası birdəfəlik istifadə olunan qablarda və ya hər dequstasiyadan sonra yuyula bilən qablarda aparılmalıdır.
  2. Bir qaşıq ilə qabdakı məhsuldan nümunə götürün.
  3. Məhsul nümunəsini ikinci qaşıq üzərinə qoyun və orijinal qida qabından və ya hazırlıq sahəsindən uzaqlaşdırın.
  4. Dequstasiya aparmaqla məhsuldan nümunə götürün.
  5. İstifadə olunmuş qaşıqları heç vaxt təkrar istifadə etməyin. Hər dequstasiya üçün təmiz və gigiyenik qaşıqlardan istifadə edin. Sanitar qaydalara əməl olunmasını və məhsulun çirklənməməsini təmin etmək üçün həmişə iki qaşıqdan istifadə edin.
  6. Eyni qaşığın souslara və ya yeməklərə ikinci dəfə soxulması qəti qadağandır.
  7. Nəqliyyatda olan və saxlanılan qida məhsulları şəffaf plastik və ya qapaqla örtülməlidir.
  8. Yeməyə hazır olan qidaya çılpaq əllərlə toxunmaq olmaz.
  9. Bişmiş qida ilə işləmək aşağıdakı avadanlıqların istifadəsinə icazə verilir: maşa, çubuqlar və ya maqqaşlar.
  10. Həmişə lazımsız əşyalar iş yerlərindən kənarlaşdırılmalıdır.
  11. Əsas tökülmüş maddələr dərhal təmizlənməlidir.
  12. Bıçaqlar hər zaman təmiz saxlanılmalıdır.
  13. Qida məhsullarının kəsildiyi yerlər müəyyən edilməli və etiketlənməlidir.
  14. Daha sonra istifadə oluna biləcək yeməklər ayrı-ayrılıqda saxlanılmalı, bir-birinə qarışdırılmamalı, etiketlənməli və <5°C (41°F) temperaturda saxlanmalıdır.
  15. İş səthində dəzgahın və əllərin silinməsi üçün kağız dəsmallardan istifadə edilməlidir.
  16. Parça dəsmallar yalnız isti əşyalarla işləmək üçün istifadə edilməlidir.
  17. PEHD (yüksək sıxlıqlı polietilen) materialdan olan kəsici lövhələrə üstünlük verilir və rəng kodlu olmalıdır: tərəvəz üçün yaşıl, ət üçün qırmızı, balıq üçün mavi, bişmiş ət üçün qəhvəyi, vegan üçün bənövşəyi rəng.
  18. Ağ rəng bütün tapşırıqlar üçün neytral rəng kimi məqbuldur. Kəsmə lövhələri həmişə təmiz olmalıdır.
  19. Taxta kəsmə lövhələrdən istifadəyə icazə verilmir.
  20. Karton və ya hər hansı məsaməli qab və qutuların mətbəxə daxil olmasına icazə verilmir.
  21. Yerdə heç bir şeyin saxlanmasına icazə verilmir

Əllərin yuyulması:

Bu, aşağıdakı hallarda baş verməli olan 30 dəqiqəlik prosesdir;

  1. Mətbəxə gəldikdə
  2. Həqiqi yarışın başlanğıcında
  3. Əllər çirkləndikdə
  4. Hər saatın əvvəlində
  5. Çiy zülallarla işlədikdən sonra
  6. Hər tapşırıq tamamlandıqda
  7. Mizanplas təyin edildikdən sonra
  8. Servisdən əvvəl
  9. Tualetə baş çəkdikdən sonra
  10. Zibillə işlədikdən sonra
  11. Həmişə mətbəxə qayıtdıqda.

Sanitarizasiya: Tövsiyə olunan kimyəvi dezinfeksiyaedici maddə kağız dəsmal və ya qırıntı ilə silinməmişdən əvvəl ən azı 10 saniyə tətbiq edilməlidir.

  1. Mətbəxə çatdıqdan sonra bütün iş səthləri təmizlənməlidir.
  2. Yarışın əvvəlində bütün skamyalar təmizlənməlidir.
  3. Bütün skamyalar çirkləndikcə dezinfeksiya edilməlidir.
  4. Hər tapşırığın sonunda bütün skamyalar təmizlənməlidir.
  5. Servisə başlamamışdan əvvəl bütün skamyalar dezinfeksiyaedilməlidir.
  6. Yarışın sonunda bütün skamyalar təmizlənməlidir.

Əlcəklər:

  1. Əlcəklər qida ilə düzgün işləmə üsullarına avtomatik olaraq istisna etmir.
  2. Münsiflər heyəti/ictimaiyyət tərəfindən istehlak ediləcək isti və ya soyuq “Yeməyə hazır” qida (RTE)ilə işləyərkən geyinilməlidir.
  3. Çirkli əşyalarla və ya ləkələnmiş əşyalarla, məsələn: çuğundurla işləyərkən əlcəklər taxıla bilər.
  4. Əldə olan zədələr bandaj/gipslə qorunmalı və əlcəklə örtülməlidir.
  5. Çarpaz çirklənmənin qarşısını almaq üçün əlcəklərin dəyişdirilməsi vacibdir. Qida məhsulları heç birtermal emaldən keçmədikcə, mizanplas və ya yemək zamanı əlcək taxmağa ehtiyac yoxdur. Əlcəkləri dəyişdirmək lazımdır;
  6. Zülallara toxunduqdan sonra digər avadanlıqlardan istifadə etməyə başlasanız ii. Xidmətə başlamamışdan əvvəl . Xidmət zamanı mütəmadi olaraq

Tullantı:

  1. İş masasında kiçik zibil qutularına icazə verilir.
  2. Nə kiçik masa konteynerləri, nə də mətbəx üçün zibil qutusu daşmamalıdır.
  3. Zibil torbalara qoyulmalı və yarışın hər saatında torbalar bağlandıqdan sonra çıxarılmalıdır. d. Xidmətin başlanğıcında qutular boş olmalıdır
  4. Xidmətin sonunda təmizlənməli və yuyulmalıdır
  5. Çanaqlar yuymaq üçün istifadə edilməli və içərisində çirkli qablar və zibillər saxlanılmamalıdır.
  6. Zibillər seçilərək ayrılmalıdır – məsələn: kağız, plastik, orqanik, təkrar istifadə olunmayan plastik qutular və qablar, üzvi maddələr olaraq seçilməli və təyin olunmuş qablara atılmalıdır.

Komandalar arası məsafə: İdeal olaraq komanda yaxın təmasdan qaçmaq üçün mətbəxin bütün iş sahələrindən istifadə etməlidir və yaxın təmas zamanla qaçınılmaz ola bilər.

Şüşə siyasəti:

  1. Nəzarət – Müsabiqə mətbəxinə heç bir formatda şüşə əşyaların daxil olmasına icazə verilmir. Bu, şərab, sirkə, soya sousu, tomat pastası, yağlar, içmək üçün qablar və hər hansı digər məhsullara aid ola bilər.
  2. Müsabiqə mətbəxinə daxil olmamışdan əvvəl əşyalar uyğun, qırılmayan qablaşdırmaya yerləşdirilməlidir.
  1. Əgər sponsorluq edilən əşyalar şüşədədirsə, bunlar müsabiqə mətbəxindən uzaqda, mərkəzi

inqrediyent masa(lar)ında qalacaqdır. Rəqiblər bu sahədən məhsulları qırılmayan qablarda götürəcəklər. Bu qayda Kommersiya məhsullarına icazə verilən İctimai İaşə obyektlərinə də şamil ediləcəkdir.

Qida səmərəliliyi (qalıqlar):

  1. Bəzi hallarda, bəzi qida artıqlığı qaçınılmazdır, lakin buna nəzarət edilməlidir. Bunu necə idarə etdiyiniz qeyd olunacaq.
  2. Əgər porsiyalarınızın hamısı satılmayıbsa – biletlər, satış və qalıq yeməklərin hesabatlılığı aparılmalıdır.
  3. Bir sıra mətbəx amilləri, məsələn tökülmə, dəyişdirmə, yanlış masa səbəbindən 5% artıqlıq məqbuldur.
  1. Tullantı amilindən qaçmaq üçün menyular planlaşdırarkən diqqətli olun, məsələn: “Pommes Parisiennes” və ya daha kiçik ölçülü tərəvəz və ya meyvələr.
  2. İstifadəyə yararlı kəsimlər / artıq hazırlıqlar düzgün qablaşdırılmalı və minimum məhsulun tarixi və adı ilə etiketlənməlidir.
  3. Belə artıq yeməklər götürülməmişdən əvvəl mətbəx münsiflər heyəti tərəfindən nəzərdən keçiriləcəkdir.
  4. Zibilliyə atılan və ya çanaqda yuyulmağa çalışılan əşyalar üçün balın aşağı salınması.

GƏNC KULİNARLAR ÜÇÜN YARIŞLAR

1ci sinif – Ətdən hazırlanmış ana yemək kateqoriyası JP1 – 70 azn
2ci sinif – Quş ətindən hazırlanmış ana yemək kateqoriyası JP2  – 70azn
3cü sinif – Dəniz məhsullarından hazırlanmış ana yemək kateqoriyası JP3 – 70azn
4cü sinif – Restoran şirniyyatı kateqoriyası JP4 – 70azn
5ci sinif – Gənclərdən ibarət praktik komanda yarışı JPT1 (Only local) – 200azn

ÜMÜMİ YARIŞLAR

6cı sinif – Ətdən hazırlanmış ana yemək kateqoriyası SP1 – 100azn
7ci sinif – Quş ətindən hazırlanmış ana yemək kateqoriyası SP2 – 100azn
8ci sinif – Dəniz məhsullarından hazırlanmış ana yemək kateqoriyası SP3 – 100azn
9cu sinif – Ənənəvi milli mətbəx kateqoriyası SP4 – 100azn
10cu sinif – Müasir təqdimatda milli mətbəx kateqoriyası SP5 – 100azn
11ci  sinif – Restoran şirniyyatı kateqoriyası SP6 – 100azn
12ci sinif – Qənnadı məmulatlarının nümayişi kateqoriyası (ART class) SP7 – 100azn
13cü sinif – Regional Milli qənnadı məmulatların nümayişi kateqoriyası SP8 (Only local) – 100azn
14cü sinif – Çörək kateqoriyası SP9 (tbc) – 50azn
15ci sinif – Pizza kateqoriyası SP10 (tbc) – 50azn
16c
ı sinif – Qızıl şef kateqoriyası (Qara qutu) SGP1 (Only local) – 250azn
17ci sinif – İlin ən yaxşı restoran komandası praktik yarışı kateqoriyası BRSPT1 – 450azn
18ci sinif – Praktik komanda yarışı kateqoriyası SPT1 (Only international team)
19cu sinif – Ali Qrand Pri Beynəlxalq komanda yarışı kateqoriyası SGPT 1 (Qara qutu) SGPT1

Qeyd: Fərdi yarışlarda AKMA üzvləri ödənişdə 50% güzəşt əldə edirlər. Komanda yarışlarına və Qızıl şef kateqoriyasına şamil olunmur bu güzəştlər.
Qeyd: Çörək və Pizza kateqoriyalarında müraciət mümkündür amma təkmilləşdirmələr aparıldığı üçün test rejimindədir.
Qeyd: Ödənişsiz qeydiyyat aparılmır, kateqoriyada yer saxlanılmır.