Boşqabda təqdim olunan hər bir məhsul yeməli olmalı , hazırlıq və bişirmə prosedurlarının hamısı yarışma zamanı yerində tamamlanmalıdır.
Hər bir yarışçı münsiflərin qarşısına gətirilmiş avadanlıqların hamısını toplamaq üçün məsuliyyət daşıyır. Təşkilatçı hər hansı iştirakçının əşyalarının itirilməsinə və ya zədələnməsinə görə məsuliyyət daşımayacaqdır.
1-ci sinif – Ətdən hazırlanmış əsas yemək (gənc) JP1
Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, quzu ətindən (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək
2-ci sinif – Quş ətindən hazırlanmış əsas yemək (gənc) JP2
Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, quş ətindən (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək
3-cü sinif – Balıqdan / Dəniz məhsullarından hazırlanmış əsas yemək (gənc) JP3
Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, balıqdan /dəniz məhsullarından (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək
4-cü sinif – Restoran şirniyyatı (gənc) JP4
60 dəqiqə ərzində 1-i münsiflər, 1-i də nümayiş üçün olmaqla iki boşqab soyuq və ya isti formada şirniyyatının (eyni növ) hazırlanması və təqdim edilməsi
İki ədəd 32 sm diametrində olan ağ boşqab iştirakçılar tərəfindən təmin edilməlidir.
5-ci sinif – Kiçiklərdən ibarət praktik komanda JTP 1 kateqoriyası (Priz var)
Komanda yarışı, komanda 3 iştirakçıdan ibarət olmalıdır
Vaxt: 60 dəqiqə
Yemək sayı: Başlanğıc, Əsas yemək
Miqdarı: Yemək başına 3 porsiya
İştirakçı istifadə edəcəyi məhsulları və avadanlıqları özü gətirməlidir
6-cı sinif – Ətdən hazırlanmış əsas yemək SP1
Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, quzu ətindən (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək
7-ci sinif – Quş ətindən hazırlanmış əsas yemək SP2
Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, quş ətindən (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək
8-ci sinif – Balıqdan / Dəniz məhsullarından hazırlanmış əsas yemək SP3
Müasir üslübda olan və müvafiq qarnir ilə bəzədilmiş, balıqdan /dəniz məhsullarından (ya tək, ya da kombinasiya şəklində) olan bir əsas yeməyi 45 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək
9-cu sinif – Ənənəvi milli mətbəx SP4
Milli dad və milli üsul ilə hazırlanmış milli mətbəx təqdimatı olan bir əsas yeməyi 60 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək
10-cu sinif – Müasir təqdimatda milli mətbəx SP5
Milli mətbəx dadlarını qorumaqla hazırlanmış, müasir təqdimat ilə servis olunan bir əsas yeməyi 60 dəqiqə ərzində üç nəfər üçün hazırlamaq və təqdim etmək
11-ci sinif – Restoran şirniyyatı SP6
60 dəqiqə ərzində 1-i münsiflər, 1-i də nümayiş üçün olmaqla iki boşqab soyuq və ya isti formada şirniyyatın (eyni növ) hazırlanması və təqdim edilməsi
İştirakçılar tərəfindən iki ədəd 32 sm diametrində olan ağ boşqabla təmin edilməlidir.
12-ci sinif – Qənnadı məmulatlarının nümayişi SP7 (Art class)
Aşağıdakılardan istənilən birinin nümayiş etdirilməsi
- şokolad
- marsipan/şəkər/pastil
- xəmir/çörək xəmiri
- Xəmirdən heykəlciyi, heç bir qəlib olmadan, qəliblərə və naqillərə icazə verilmir. Riayət edilmədiyi təqdirdə ballar silinəcəkdir.
- Yeməli vasitələrdən tək və ya qarışıq formada istifadə edilə bilər. Sponsor məhsullarından istifadə oluna bilər. Yarışdan əvvəl iştirakçılara məlumat göndərilməlidir
- Yazılı təsvir tələb olunur.
- Maksimum sahə en 90 x diametr 75 sm olmalıdır.
- Maksimum hündürlük 90 sm (baza və ya altlıq daxil olmaqla) olmalıdır.
13-cü sinif – Regional milli qənnadı məmulatlarının nümayişi SP8
Regional qənnadı nümunələrin öncədən hazırlanaraq, bəzədilərək, dadların dəyişilməməsi şərti ilə münsiflərə təqdimatı
Hər bir təamın minimal sayı 20 ədəd olmalıdır
Minimal növ sayı 5
Süfrələr, bəzəklər, boşqablar, yüksəldicilər iştirakçı tərəfindən təmin olunur
Nümayiş olunan təamların reseptləri, hazırlanma qaydası və milli mətbəx tarixçəsi mütləq iki dildə (Azərbaycan, İngilis dillərində) masada olmalıdır
14-cü sinif – Çörək sinfi SP9
TBC
15-ci sinif – Pizza sinfi SP10
TBC
16-cı sinif – Qızıl şef sinfi SGP1 (Priz var) (Qara qutu)
İştirakçılar qara qutudan çıxan ərzaqlardan 90 dəqiqə ərzində müasir üslubda başlanğıc, ana yemək və şirniyyat hazırlamalı, hər təamdan 3 boşqab sevis etməlidir
İştirakçı istifadə edəcəyi məhsulları və avadanlıqları özü gətirməlidir
17-ci sinif – İlin ən yaxşı restoran komandası sinfi BRSPT1 (Priz var)
Restoran komanda yarışı, komanda 3 iştirakçıdan ibarət olmalıdır
Vaxt: 60 dəqiqə
Yemək sayı: Qəlyanaltı, Əsas yemək, Desert
Miqdarı: Yemək başına 3 porsiya
Qeyd: İştirakçı istifadə etmək üçün məhsulları və avadanlıqları gətirir
18-ci sinif – Praktik komanda SPT1 (Priz var)
Komanda yarışı, komanda 3 iştirakçıdan ibarət olmalıdır
Vaxt: 60 dəqiqə
Yemək sayı: Qəlyanaltı, Əsas yemək, Desert
Miqdarı: Yemək başına 3 porsiya
Qeyd: İştirakçı istifadə etmək üçün məhsulları və avadanlıqları gətirir
Qeyd: Bu kateqoriyada yarışan ölkələrdən ən yaxşı nəticə göstərən komandalar (maksimum 8 ölkə) Grand Pri də Qara qutuda yarışacaqlar
19-cu sinif – Ali Qrand Pri ölkələr komandası GSPT1 (Priz var)
Ölkələr komanda yarışı, komanda 3 iştirakçıdan ibarət olmalıdır
Vaxt: 90 dəqiqə
Yemək sayı: Qəlyanaltı, Əsas yemək, Desert
Miqdarı: Yemək başına 3 porsiya
Qeyd: Məhsul qara qutudan çıxır
Qeyd: İştirakçı istifadə etmək üçün avadanlıq gətirir
Qeyd: Qara qutu paylandıqdan sonra iştirakçılara menyunu tərtib etmək və münsiflərə təqdim etmək üçün 10 dəqiqə vaxt verilir.