ACSA Makedoniyadan qızıl kubok gətirdi
Azərbaycan Balkan Beynəlxalq Kulinariya Çempionatı GastroMak 2019-un Qızıl Kubokunu qazandı.
Bu gənc Kulinariya Assosiasiyamızın ilk səfəri olmasına baxmayaraq əla nəticələr göstərdik. Aşpazımız Nicat Babaev “qara qutu” kateqoriyasında (aşpazlar bişirəcəkləri məhsulların siyahısını bilmirlər) çempionat kubokunu qazandı. Bundan əlavə, Nicat Babayev “Ən yaxşı balıq yeməyi” kateqoriyasında “qızıl”, “Modern stildə yemək” kateqoriyasında “bürünc” qazandı. . İlkin Quliyev toyuq yeməkləri və müasir mətbəx üçün iki “bürünc”, Tural Quliyev – balıq yeməkləri və müasir mətbəx üçün iki “bürünc”, Fərid Məmmədov isə balıq yeməyi,müasir mətbəx və pizza sinfi üçün “bürünc”, “gümüş” və “qızıl” qazandı.
Azərbaycan nümayəndə heyəti, həmçinin “BBQ Fish by Don David”, “Milli şirin süfrənin ən yaxşı təqdimatı”, “İştirak edən ölkələrin milli yeməyinin ən yaxşı təqdimatı – Dolma” və “İştirakçı ölkələrin milli yeməyinin ən yaxşı təqdimatı – Şah Plov” kateqoriyasındakı komanda yarışlarında dörd qızıl medal qazandı. . Qeyd etmək istərdim ki, bu təqdimatlar sayəsində çempionatın bitməsi şərəfinə təşkil olunan qala gecədə əsas yemək “Şah Plov” seçildi və təntənəli şəkildə onlarla ölkənin nümayəndələrinə təqdim olundu. Çempionatın hakimlərindən ən yaxşı ustad dərsləri üçün iki “qızıl” qazandıq onları Sərxan Məmmədov və Araz Əhmədov götürdülər.
Qeyd etmək istərdim ki, biz Azərbaycanı təmsil edən nümayəndələr olaraq, Abu Dabidə SIAL 2019 sərgisi çərçivəsində keçiriləcək planetin ən böyük kulinariya tədbirlərindən birində iştirak etmək üçün rəsmi dəvət aldıq. Ohriddə göstərilən əla nəticə üçün aşpazlarımız, İtaliyada keçiriləcək Mişlen ulduzu olan aşpazlar Klubunun qapalı tədbirinə tamaşaçı qismində dəvət olundu.