Fransız jurnalı Azərbaycan mətbəxinə burxalışını həsr etdi.
Çap nəşri olan, eyni adlı holdinqin tərkibinə daxil olan, kütləvi auditoriyaya televiziya verlişləri ilə tanış olan, dünya şöhrətli Master Chef, Azərbaycan mətbəxinə həsr olunan mövsümi nömrəaini buraxdı.
Avropanın ən məşhur qastronomik nəşrlərindən olan Fransız jurnalı, 80 min nüsxə tirajla nəşr olunur.
Jurnalı redaktə etmək üçün Azərbaycan səfərinin təşkilatçıları Azərbaycan Respublikasının Fransadakı səfirliyi və Dialogue France-Azerbaïdjan İctimai Təşkilatıdır.
Turizm və Milli Mətbəxə İctimai dəstəyin sədri və populyar qastronomiya blogeri Fərhad Aşurbəylinin (https://ashurbeyli.blog/) söylədiyinə görə Fransız jurnalistləri bu il mart ayının əvvəlində bir həftə davam edən səfərlə gəlmişdilər. Bu vaxt ərzində Mingəçevirə mişar balığı (osetrin) yetişdirilən fermaya səfər edilmiş, aşpazlarla intervyu aparılmış və onlarla maraqlı resept toplanmış və oxucuya təqdim olunmuşdur.